#پویش هر هیأت یک روستا

هیات کافه شهدای شیراز با شعار« تا بازسازی کرمانشاه بدون توقف» در دل در گرو خدمت به مردم زلزله زده روستای انجیربان دارد و از هیچ تلاشی در این راه دریغ نخواهد کرد.

به گزارش خبرنگار پویش هر هیأت یک روستا، سال 90 در مجموعه فرهنگی گلزار شهدای شیراز به همت بچه‌های دهه 60 هیأتی به نام «هیأت کافه شهدای شیراز» با هدف خدمات‌رسانی به مردم راه‎‌اندازی شد، هیاتی که تاکنون به دنبال اسم و رسمی نبوده و حتی نام خود را به ثبت نرسانده است.

امروز بعد از سالها تلاش هیات کافه شهدا پشتوانه فرهنگی بسیار قوی دارد، طوری که شاید کمتر کسی از مردم شیراز از فعالیت این مجموعه باخبر نباشد، در مناسبت‌های مختلف همچون نیمه شعبان، هفته وحدت، دهه کرامت و ایام سوگواری ائمه معصوم(ع) فعالیت‌های گسترده‌ این مجموعه بسیار مشهود است.

وقتی از موکب پیاده‌روی جشن 15شعبان در جمکران، موکب امام رضا (ع) در مشهد مقدس طی دهه کرامت، طرح کوچه گردی ایام ماه مبارک رمضان و بیرق‌کشی ایام محرم سخن به میان می‌آید، فعالیت این مجموعه نمود بیشتری پیدا می‌کند.

image_2018_07_01-18_46_511_195_keT

قریب به10سال برگزاری ویژه برنامه افطاری ماه رمضان شهر شیراز توسط کافه شهدای این شهر و طرح کوچه‌گردی‌ها با هدف شناسایی مستضعفین در مناطق حاشیه شهر و توزیع اقلامی با کمک خیرین بین محرومین، جای هیات کافه شهدای شیراز را در دل مردم آن شهر طور دیگری باز کرده است.

نزدیک به هفت سال است که غروب جمعه‌ها جوانان مخلص و پای کار، در مزار شهدای شهر شیراز جمع شده و با خواندن زیارت عاشورا، روایتگری، تصمیم‌گیری و اجرای برنامه‌های فرهنگی مختلفی دل‌های مردم را با خود همراه می‌کنند.

واقعیت این است که در پس تصمیم‌گیری‌های این مجموعه، همت‌ مهم‌تر از  پول است و  اص برای آنها قدم خیر برداشتن برای کمک به هموطنان است.

تلاش هیات کافه شهدای شیراز در کمک به مردم زلزله‌زده سرپل ذهاب تحسین برانگیز است، حال آنها در صف اول جهادگران، تمام تلاش خود را برای ساختن روستای انجیربان به کار گرفته‌اند و گویا عشق را در این کار خلاصه می‌کنند.

در هیمن راستا به سراغ مسئول هیات کافه شهدای شیراز رفتیم تا گپ و گفتی با او داشته باشیم که اولین سئوال را اینطور آغاز کردیم.

image_2018_07_01-18_46_51_333_TsH

*هیات کافه شهدای شیراز چرا کمک به زلزله‌زده‌گان کرمانشاه را یک ضرورت تلقی کرد؟

حسینی: با توجه به اینکه چندین سال هیات کافه شهدای شیراز با اجرای برنامه‌های مختلف سعی در خدمت‌رسانی به مردم داشته، در روزهای ابتدایی وقوع زلزله کرمانشاه اعضای هیات تصمیم گرفتند برای کمک و روحیه بخشی به مردم زلزله زده گام بردارند.

اعتقاد بچه‌های هیاتی شهر شیراز این نبود که  اقداماتی را به اسم اعضاء و مجموعه کافه شهدا تمام کنند بلکه هدف تنها خدمت‌رسانی به مردم بوده است.

*چرا گلزار شهدا به عنوان محل برگزاری جلسات هیات انتخاب شد؟

 

حسینی : اعضای هیات کافه شهدا در گلزار شهدای شهر شیراز جمع می‌شوند تا برای کار در حوزه‌های مختلف بحث و تبادل نظر کنند، مثلاً چهار سال پیش در حوزه موکب‌های زوار مسجد مقدس جمکران ورود کردیم که  در حال حاضر کار اثرگذاری انجام می‌شود.

دو سال به مناسبت بزرگداشت میلاد امام رضا(ع)در مشهد مقدس برنامه‌های فرهنگی برگزار شد، حضور ما در آنجا به درخواست اعضای کانال تلگرامی بود، در واقع ما بچه‌های دهه 60 حرکت جدیدی را آغاز کردیم و ایستگاهی برای خدمت‌رسانی به مردم برپا شد.

*موسسه کافه شهدا به ثبت رسیده است؟

حسینی: خیر هیچگاه قصد ثبت آن را نداشتیم، از سال 89 فعالیت ما در گلزار شهدا آغاز شده و در حال حاضر اگر بخواهیم کاری انجام دهیم که نیاز به مجوز باشد از ظرفیت هیات‌هایی که با ما همراه هستند، استفاده می‌کنیم.

*آیا فعالیت شما در حوزه خدماتی خلاصه می‌شود؟

حسینی: در هیات کارهای فرهنگی به مرور انجام شده و هدف خدمت به مردم بوده است.

*ساختاری خاصی برای فعالیت‌های خود تعریف کرده‌اید؟

حسینی: اقدامات ما هیچ ساختاری ندارد،البته خوشبختانه به بهترین نحو کار موسسه پیش می‌رود و تنها افراد پای کار و تربیت شده را وارد مجموعه می‎کنیم تا کار روی زمین نماند، قریب به چهار ماه و نیم در کرمانشاه فعالیت داریم و هرچه در توان داشته‌ایم به کار گرفته‌ایم.

*چند نفر برای فعالیت موکب ورود کرده‌اند؟

حسینی: بیش از 150 نفر هستند، از 15 تا 20 استان کشور با ما ارتباط گرفته‌اند و وقتی برنامه‌ای اعلام می‌شود همه پای کار هستند.

*ساماندهی نیروها چگونه است؟

حسینی: تنها از طریق پیامک صورت می‌گیرد، ما اطلاع‌رسانی می‌کنیم و تمام اعضاء نیز پیگیر برنامه‌ها هستند، هرچند توقعی از آنها نیست چرا که هدف این است هر زمانی بتوانند وارد کار شوند.

*چه عاملی باعث شد که از همان ابتدای زلزله شروع به امدادرسانی کنید؟

حسینی : ما برای ساخت و ساز به کرمانشاه نرفتیم بلکه برای کمک حضور یافته بودیم، از طریق فراخوان اعضای موسسه 10 روز اول زلزله 13 کامیون و تریلی اجناس جمع‌آوری و ارسال شد، مدتی جنس‌های جمع‌آوری شده را در انباری دپو کرده و با شناسایی نیازمندان آنها را توزیع کردیم.

ابتدا آب معدنی، چادر مسافرتی و مواد غذایی جمع‌آوری و توزیع شد اما نیاز به چیزهای دیگری بود که کم کم به سمت تهیه لوازم گرمایشی سوق یافتیم، فردی بانی تهیه 150 سیستم گرمایشی شد و خوشبختانه از این قبیل افراد بسیار بودند که ما را کمک کردند.

روزی احساس کردیم باید پوشاک گرم تهیه کنیم و 500 دست لباس که برایمان تنها گرم بودن آنها مهم بود، خریداری و توزیع شد. به مرور نیازها شناسایی می‌شد، مثلاً وقتی اهالی روستای انجیربان قصد نان پختن را داشتند برای آنها تنور و گاز فراهم کردیم.

image_2018_07_01-18_46_54_121_QAU

اوایل دوران بحران به دلیل سر ریز شدن کمک‌ها مردم زلزله زده اشباع شده بودند، این بار فکر و ساخت و ساز به سرمان زد و با علی همایون از اعضای موسسه که لقب او را علی چمران داده‌ام چون مهندسی خوانده و فردی جهادی است درمورد ساخت و ساز مشورت‌هایی داشتم که او نیز تایید به آغاز کار را در این حوزه داشت.

*چگونه وارد ساخت و ساز شدید؟

حسینی: ابتدا توکل برخدا کردیم و سپس وارد جمع‌آوری کمک‌های نقدی شدیم، معتقدیم باید اول به خدا توکل کرد تا پول نیز جور شود. با خانم فرهادی که مجموعه‌ای به نام شهید گمنام دارد نیز در این رابطه صحبت کردیم، تصمیم بر این شد که از طریق اعطای وام خانه‌های روستای انجیربان ساخته شود اما به شرطی که حتماً تکمیل و سپس تحویل داده شود و حتی هزینه‌های بلا عوض نیز تعیین شد.

 

*چه تعداد خانه در حال ساخت دارید؟

حسینی: 6 خانه در حال ساخت است، به عنوان پیمانکار جهادی از طرف بنیاد مسکن فعالیت داریم که اجرای کار نیز بر عهده پدرم یک ارتشی بازنشسته و جانباز بسیجی است.

وقتی تصمیم به ساخت منازل گرفتیم یک ماه فرصت فکر کردن و بررسی دقیق کار را خواستیم، در این بین با بنیاد مکسن نیز صحبت کردیم تا آنها متقاعد شوند که ما کار را به جلو پیش ببریم، حتی از حضور مهندسان خود در مجموعه سخن گفتیم تا اینکه نظرشان برگشت.

ما به بنیاد مسکن تعهد داده‌ایم که کار به خوبی پیش می‌رود، و 120 میلیون تومان سفته در نزد آنها داریم.

قریب به چهار ماه مشغول ساخت و ساز در روستای انجیربان هستیم، روزی شده که پول نداشته، مصالح نرسیده و یا باران اجازه کار نداده است، ایام نوروز 25 روز بنّا پیدا نکردیم و سه هفته به دلیل باران شدید سقف خانه‌ها زده نشد.

*افراد چطوری وارد مجموعه می‌شوند؟

حسینی: نیروها افراد مخلصی هستند که سعی دارند کار روی زمین نماند و برای رضای خدا کار انجام می‌دهند که می‌توان به حضور طلبه، مهندس و ... در مجموعه اشاره کرد.

بسیاری از نیروها برای بار اول وارد جهاد سازندگی می‌شدند اما پس از آن به دلیل ذوقی که داشتند چندین بار به منطقه آمدند تا کارها خوب پیش رود.

*خانه‌ها چند متری ساخته می‌شود و متری چقدر هزینه می‌کنید؟

حسینی: تمام آنها 85 متری است، پیمانکاران طبق قرارداد باید تا سفت‌کاری ساختمان پیش روند یعنی دیوار و در پنجره نصب و دیگر کاری انجام نمی‌دهند اما ما ادامه کار را خود انجام خواهیم داد تا به سرانجام برسد.

امروز مزد کارگران در سرپل ذهاب روزی 100 هزار تومان است  اما بچه‌های موسسه به صورت جهادی تمام کارها را خود انجام می‌دهند و حتی بنّایی از شیراز وارد مجموعه شده که تنها یک سوم هزینه را دریافت می‌کند.

ساخت و ساز در روستای انجیربان به روش اسکلت فلزی زیر نظر استان اردیبل انجام می‌شود که احداث خانه‌ها با این سازه‌ها بهترین روش در منطقه شناخته شده است.

کار به خوبی پیش می‌رود و اگر منازل به روش سنتی ساخته می‌شد تاکنون باید کار پایان می‌یافت اما ما به روش جدید و علم روز آن را ادامه می‌دهیم.

تاکنون170میلیون تومان در ساخت خانه‌ها هزینه شده، هرچند وام متعلق به مردم است اما ما به عنوان پیمانکار اقداماتی را انجام می‌دهیم تا با کمترین هزینه کار به سرانجام برسد.

*از اقدامات خود سندی تهیه می‌کنید چون شنیده‌ام چنین کاری در برنامه شما نیست؟

حسینی: خیر، هیچ چیز به صورت نوشته نیست، فقط نیت انجام کار است، هر آنچه دارم تجربیات پدر است، وقتی کافه شهدا را راه‌اندازی کردیم قصد داشتیم کارت ویزیتی تهیه و در آنجا خانواده‌ها را به صرف نسکافه، کاپوچینو و... دعوت کنیم اما پدر مرا منصرف کرد و گفت « اخلاصتان برباد خواهد رفت و این کار را نکنید».

شاید در این سالها کارهایی انجام شده که کمتر کسی باور کند، ما برای خود سبک‌های خاصی تعریف کرده‌ایم که کسی تاکنون ورود نکرده است.

*در این خصوص بیشتر توضیح می‌دهید؟

حسینی: برای نمونه ایستگاه صلواتی را به سبک معمول راه اندازی نمی‌کنیم بلکه آن را کار فرهنگی با ارزشی می‌دانیم که باید ارتباط گیری و رفتار حساب شده‌ای در آن تعریف و اجرا کنیم، طوری که مردم خود نیز پای کار می‌آیند و حتی با کمترین هزینه امور پیش می‌رود.

*چه عاملی باعث شد که راهبرد را چنین فضایی انتخاب کنید؟

حسینی: جاهایی حرکتی آغاز می‌کنیم که میدان خالی است و بر اساس عقبه کار را به جلو پیش می‌بریم، هشت سال پیش کار در گلزار شهدا آغاز شد و به دنبال این بودیم که در بالای شهر اقداماتی انجام دهیم که خوشایند مردم باشد، مثلاً هفت سال پیش در هوای زمستان 100 لیتر نسکافه درست کرده و توزیع کردیم، از راه‌های مختلف است که ارتباط گیری ما با مردم قوی می‌شود.

*آیا فعالیت فرهنگی در انجیربان دارید؟

حسینی: معتقدیم کردار و عمل ما بهترین اقدام فرهنگی است، ابتدا مردم باورشان نمی‌شد که برای رضای خدا در منطقه زلزله زده کارهایی را انجام دهیم اما اکنون با آغوش باز ما را می‌پذیرند.

فعالیت‌هایی را در مناسبت‌های مختلف در منطقه زلزله‌زده کرمانشاه داشته‌ایم، برگزاری مراسم میلاد حضرت زهرا(س) و روز زن با رفتن به در خانه‌های مردم رنج دیده و دادن مبالغی به عنوان عیدی و مشارکت در برگزاری جشن میلاد امیرالمومنین(ع) از جمله اقدامات بوده است.

راه‌اندازی پرورشگاهی برای کودکان کار و بدسرپرست آرزوی ماست تا در قالب یک مجموعه تربیتی افرادی را تا مرحله ازدواج نزد خود نگه داشته و تربیت کنیم تا از آسیب‌های اجتماعی به دور باشند.

هیات کافه شهدای شیراز از عقبه بسیار قوی برخوردار است و قطعاً در این راستا کارهایی را به سرانجام خواهد رساند که در حال حاضر به دنبال تهیه زمین برای ساخت پرورشگاه هستیم.

می‌توان گفت ایستگاه‌های صلواتی مناطق بالای شهر محل جذب خیرین برای کارهای خیر است،پروژه پرورشگاه یک برنامه پنج ساله تعریف شده که امیدواریم با ورود نیکوکاران آن را به سرانجام برسانیم.

برنامه استقبال از محرم، مراسم «بیرق کشی» را پنج سال پیش در بالای شهر شیراز راه‌اندازی کردیم که قریب به 70 بیرق کنار خیابان جانمایی می‌شود و با پخش مداحی پس از خواندن نماز، پیاده روی پنج کیلومتر مسیر آغاز می‌شود، طی سالهای ابتدایی این برنامه سه شب اجرا می‌شد اما اکنون طی 15شب در چندین محله خاص برگزار می‌شود.

این برنامه به عنوان یک سنت با استقبال مردم همراه بوده، شاید باورتان نشود که کمترین هزینه را در اجرای آن داشته ایم که به زغال، سوخت ماشین و اسپند خلاصه می‌شود.

کمترین پولها در ماه محرم جمع‌آوری می‌شود، نهایت 3 میلیون تومان باشد، در این ماه سوگواری یکی از کارهایی که انجام می‌دهیم پخش CDهای مداحی بین مردم است، بچه‌های هیات‌های مختلف جمع می‌شوند تا کاری خوبی به سرانجام برسد.

image_2018_07_01-18_47_54_110_Kui

نیمه شعبان موکبی برپا شد که بیش از صد میلیون تومان برای راه‌اندازی آن کمک‌های مردمی جمع‌آوری شده بود، همچنین چهار سال پیش در میلاد امام رضا(ع) به مشهد مقدس رفتیم و با راه‌اندازی موکب هشت تن آب هندوانه پخش شد.

پاتوقی راه‌اندازی کرده‌ایم که تقریبا ً3 سال می‌شود شب‌های ماه رمضان افطاری ساده به 400 روزه‌دار را در برنامه داریم، این کار قبلا ًدر گلزار شهدای شیراز انجام می‌شد.

اینهاست برنامه‌هایی که یک عده جوان را دور هم گردآورده است و امیدواریم سال‌ها هر آنچه در توان داریم در خدمت به مردم صرف کنیم.

نتیجه اینکه پویش «هر هیأت یک روستا» که جمعی از جوانان هیأتی‌ و انقلابی برپاکرده‌اند در حرکتی آتش به اختیار خدماتی را در زمینه‌های مختلف به مردم زلزله‌زده استان کرمانشاه و سرپل ذهاب ارائه کرده که امید است در راستای رفع محرومیت زدایی قدم‌های بیشتری را شاهد باشیم.

 

ارسال نظر