معرفی یک نمونه موفق از به‌روزرسانی کارکرد مساجد و محافل مذهبی

حجت‌الاسلام سید حسین موسوی به عنوان مسئول کانون فرهنگی راه انقلاب، واعظ و سخنران هیأت یامهدی(عج) در شهرک واوان در گفت‌و‌گو با کیهان به تشریح فعالیت‌های این مجموعه موفق پرداخته است.

 

حجت‌الاسلام سید حسین موسوی  معتقد است که وظیفه و کارکرد هیأت به عنوان یک نهاد اثرگذار در جامعه تنها برگزاری مراسم‌های مذهبی نیست بلکه باید در موضوعات مختلف که جامعه به آن نیاز دارد ورود بکند، مخصوصا موضوعاتی که اولویت دارند.

وی افزود: به عنوان مثال مسئله اقتصاد مقاومتی یکی از اولویت‌های جامعه امروز ما است و شاهد هستیم که نظام سلطه برای ضربه زدن به ما متحد شده‌اند و تحریم‌های ظالمانه نمونه‌ای از تلاش‌های آنها بر علیه ما می‌باشد. حال اگر یک هیأت مذهبی بخواهد در سال 60 هجری قمری متوقف شود و فقط به‌گریه برای مصیبت‌های اهل‌بیت(ع) بسنده کند، پیام سیدالشهدا(ع) را فهم نکرده است. لذا ما در این حوزه‌ها ورود کرده‌ایم.

توزیع چای ایرانی در هیأت

وی ادامه داد: در حوزه اقتصاد مقاومتی یک کاری که طی چند ساله گذشته هیأت یامهدی(عج) واوان انجام داد و بازتاب ملی داشت این بود که ما یک تن چای از کشاورزان استان گیلان خریداری می‌کنیم و پس از اینکه این چای در مجلس روضه متبرک شد در غرفه جلوی هیأت با این چای از مردم پذیرایی می‌شود و مردم نیز این چای‌های بسته بندی شده را برای مصرف در منزل خریداری می‌کنند.

موسوی درباره هدف از این کار گفت: چون یکی از کالاهایی که مورد نیاز هیأت است چای می‌باشد ما سراغ تولید داخلی و کشاورز داخلی رفتیم، هر چند یک قلم بود اما در حقیقت یک مفهوم کلی حمایت از تولید ملی را به مخاطب القا می‌کند. شکر خدا نتیجه خوبی هم داشته و امسال نیز دوباره این کار انجام می‌شود و چای هیأت در یک بسته بندی زیبا همراه با سخنان رهبر در حمایت از تولید ملی ارائه می‌شود، با این کار هم از تولید ملی حمایت می‌شود و هم مانع ضررهای چای اسانس‌دار خارجی می‌شود.

اشاعه یک کار خوب در هیأت‌های دیگر

این روحانی فعال در عرصه فرهنگی با بیان اینکه یک مشکل ما این است که در یک نقطه حاشیه تهران بوده‌ایم و جز فضای مجازی، رسانه‌ای برای تبلیغ این کار نداشته ایم، گفت: البته با این وجود از استان‌های دیگر سفارش چای هیأت داشته ایم که برای آنها ارسال می‌کنیم، همچنین این چای برای عرضه در ایستگاه‌های صلواتی نیز ارسال می‌شود. نکته جالب این است که ما در غرفه ورودی هیأت خود یک بنر و پلاکاردی نصب کرده‌ایم با این مضمون که در این هیأت فقط چای ایرانی مصرف می‌شود و سال گذشته نیز شاهد ‌اشاعه این کار در برخی هیأت‌ها و ایستگاه‌های صلواتی و مساجد بودیم، این فرهنگ سازی در حال انجام است و ما بر اجرای این طرح اصرار داریم.

تولید کفش ایرانیبرای پیاده‌روی اربعین

حجت‌الاسلام موسوی درباره کارهای دیگر این مجموعه در زمینه اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: کار دیگر مجموعه ما تولید کفش پیاده‌روی با نماد استکبارستیزی بود که ما به عنوان یک نهاد خودجوش مردمی و آتش به اختیار در ایام اربعین سال گذشته انجام دادیم. سال قبل پنج هزار جفت کفش ایرانی برای پیاده روی اربعین تولید کردیم که تمام استانداردهای لازم برای پیاده روی را داشت البته با نماد استکبار ستیزی مثل پرچم رژیم صهیونیستی در زیر کفش. 

وی افزود: سال گذشته تقاضا برای خرید این کفش زیاد بود و نتوانستیم به همه آنها پاسخ دهیم اما امسال برای اربعین 15 هزار جفت از این کفش‌ها تولید می‌کنیم. با این ایده‌ها هم هزینه‌های جاری هیأتمان را تامین می‌کنیم و هم استکبار ستیزی یعنی یک کار محتوایی در کنگره بین‌المللی اربعین انجام می‌دهیم و هم کمک به اقتصاد مقاومتی می‌کنیم به عنوان یک هیأت مذهبی، چرا که ما از تولیدی‌های منطقه خودمان مثل اسلامشهر و بهارستان برای تولید این کفش‌ها استفاده می‌کنیم تا از این تولیدی‌ها نیز حمایت شود و این کار باعث‌اشتغال کارگر ایرانی می‌شود، حتی مواد اولیه تولید این کفش‌ها مثل پارچه و... همه تولید ایران است.

فعالیت‌های مهم فرهنگی

امام جماعت مسجد موسی بن جعفر(ع) واوان ادامه داد: یکی از کارهای دیگر ما کادرسازی برای نظام اسلامی است به این صورت که دانش‌آموزان نخبه‌ای که در این منطقه هستند را جذب می‌کنیم و طی یک فرایند 5-4 ساله این دانش‌آموزان مستعد را با تقویت هویت ایرانی اسلامی و تقویت باورها که تغییر باور منجر به تغییر رفتار می‌شود از طریق محتواهای معرفتی، بصیرت افزایی، عقیدتی و مهارتی پرورش می‌دهیم.

وی با بیان اینکه رها کردن دانش‌آموزان بعد از برنامه فرهنگی تابستانی کار غلطی است، در مورد نحوه فعالیت کانون دانش‌آموزی راه انقلاب، گفت: فعالیت ما برای دانش‌آموزان یک کار مستمر فرهنگی5-4 ساله است و ما دانش‌آموزان کلاس ششم و هفتم که در آستانه سن بلوغ و دارای زمینه پذیرش و هدایت هستند را جذب می‌کنیم چرا که طبق فرمایش معصوم (ع) تربیت در سن کم مثل حکاکی بر روی سنگ ماندگار است. ما  ارتباط مستمر با این دانش‌آموزان داشته و برنامه‌هایی همچون اردوی زیارتی مشهد، اردوی تفریحی شمال، راهیان نور، اردوهای یک روزه و... داریم. همچنین این دانش‌آموزان هر هفته یک برنامه ورزشی دارند، هرهفته حلقه تربیتی و برنامه هیأت مذهبی دارند و سیر مطالعاتی مثل کتاب‌های شهید مطهری داریم. 

به گفته موسوی، این دانش‌آموزان با گذراندن این دوره‌های مستمر چند ساله در برابر آسیب‌های اجتماعی مقاوم می‌شوند.

این روحانی فعال درباره فعالیت‌های دیگر مسجد موسی بن جعفر (ع) شهرک واوان گفت: این مسجد به عنوان پایگاه اصلی ما از ابتدا به دست همین جوان‌ها و نوجوان‌ها و بدون حمایت نهادها ساخته شده و ما تنها مسجدی هستیم که در لیگ برتر یک رشته ورزشی حضور داریم و آن هم لیگ برتر تکواندوی نوجوانان کشور است. حتی گزینه‌های بسیار مستعد ورزشی داریم و در اهداف ما مقرر است که برای سال‌های آینده برای رشته‌های مختلف از بین نیروهای ارزشی قهرمان‌پروری می‌کنیم. همچنین باشگاه ورزشی شهید ابراهیم هادی این مسجد با حضور رئیس‌فدراسیون تکواندو افتتاح   و یکی از نونهالان ما در رده‌های تیم ملی انتخاب شده، در رشته‌های دیگر همچون کاراته و... نیز در یک تراز مطلوب هستیم که هم حوزه اندیشه این نوجوانان تقویت شده و هم قهرمان‌پروری می‌کنیم. زمین مصنوعی فوتبال نیز در این مسجد به تازگی برای استفاده جوانان و نوجوانان افتتاح شده و به طور کلی ما زمینه بروز استعدادهای نوجوانان را در حوزه‌های مختلف فراهم می‌کنیم.

فعالیت300 دانش‌آموز در کانون

وی درباره تعداد دانش‌آموزان فعال در کانون راه انقلاب گفت: در حال حاضر بالغ بر 300 دانش‌آموز در این مجموعه که شامل کانون، مسجد و هیأت می‌شود فعال هستند و ما همراه با جمعی از دوستان طلبه و دانشگاهی به عنوان یک کار جهادی پای کار ایستاده ایم و بعد از 10 سال اکنون مشکل زیاد بودن نیروی فعال همچون مربی و... در عرصه‌های فرهنگی داریم که جای خوشحالی دارد.

فعالیت‌های فرهنگی و هنری

وی درباره سایر فعالیتهای فرهنگی و هنری این مجموعه گفت:ما گروه تئاتر دانش‌آموزی فعالی داریم در زمینه مداح پروری فعالیت‌هایی انجام شده و مقدمات کار برای تربیت خواننده درجبهه انقلاب نیز در حال پیگیری است.

توجه به دغدغه رهبر در زمینه کتابخوانی

موسوی از توجه این مجموعه به موضوع فرهنگ کتابخوانی به عنوان یکی از دغدغه‌های رهبر انقلاب خبر داد و افزود: یکی از مشکلات موجود این است که وقتی رهبر انقلاب یک دستور فرهنگی و اجتماعی می‌دهند نمی‌توانیم یک الگوی مناسب برای اجرای آن دستور ارائه یا ایده پردازی کنیم لذا ما در قالب مسابقه کتابخوانی سعی کردیم این کار را انجام بدهیم.

مسئول کانون فرهنگی راه انقلاب ادامه داد: مسابقه کتابخوانی با استفاده از کتابی تحت عنوان عوامل نشاط در خانواده آماده شده که جوایز مختلفی دارد که جایزه ویژه آن یک خودرو پراید است چراکه موضوع خانواده و کتابخوانی برای ما اهمیت دارد و رهبر انقلاب در این زمینه می‌فرمایند کتابخوانی باید مثل خوردن و خوابیدن وارد زندگی‌ها شود اما متاسفانه امروز می‌بینیم که تلگرام و فضای مجازی وارد زندگی‌ها شده است. یا ایشان می‌فرمایند که کاری کنید که مردم کتابخوان بشوند و ما تلاش کرده‌ایم در این زمینه الگو سازی کنیم و این شماره اول مسابقه ما است و هر سال تلاش خواهیم کرد این مسابقه را در سطح شهرستان‌های اطراف و مصلی‌های نماز جمعه برگزار کنیم و پیش‌بینی کرده‌ایم 20 هزار نسخه در ابتدا از این کتاب را چاپ و توزیع کنیم.

نذر کتاب

حجت‌الاسلام موسوی اظهار داشت: یکی دیگر از طرح‌های ما نذر کتاب بود. ما در هیأت به مردم اعلام کردیم نذر فقط نذر خوراکی نیست و بیایید نذر فرهنگی کنید و کتاب‌هایی که مطالعه کردید و نیازی ندارید هدیه بدهید یا هزینه خرید کتاب را به عنوان نذر به هیأت پرداخت کنید تا ما به صورت رایگان به مردم بدهیم.پس از آن کتاب‌های فراوانی مثلا با گونی می‌آوردند و با نظر کارشناسان و موافقت مردم کتاب‌های نامناسب یا کهنه کنار گذاشته شد و داخل کتاب‌های قابل استفاده برچسبی نصب شده بود که اسم اولین نفر گیرنده کتاب درج می‌شد و قرار براین بود که این کتاب تا پنج نفر دست به دست شود و نفر پنجم می‌تواند صاحب کتاب شود و اختیار با اوست. حتی ایده عرضه کتاب در کوچه‌ها را داریم که هنوز عملیاتی نشده است.

فروشگاه گل و گیاه در هیأت

وی افزود: یکی دیگر از اقدامات هیأت یامهدی(عج) در محرم امسال ایجاد یک فروشگاه گل و گیاه است که زیر نظر یک شخص متخصص در این غرفه به مردم گل و گیاه می‌فروشیم و حتی از مردم ثبت نام می‌کنیم تا از طرف هیأت کارشناس به منازل فرستاده و گلخانه کوچکی در منازل احداث شود.

موسوی در تشریح اهداف این طرح گفت: در مورد پرورش گل و کاشت درخت روایات زیادی داریم و حتی حضرت علی(ع) نیز می‌فرمایند: «نگاه به گل و سبزه مایه نشاط است». این کار باعث شادمانه کردن زندگی‌ها می‌شود و کمک به نشاط و شادابی خانواده‌ها می‌کند که فواید و آثار زیادی دارد مثل پاک شدن محیط خانه و اثرات مثبت در رفتار اهل خانه و نزدیک شدن دل‌ها و دوری از اختلاف، همچنین در نظر داریم یک نمایشگاه دائمی برای درآمدزایی و نشر فرهنگ پرورش گل و گیاه در سطح منطقه ‌ایجاد کنیم.

کار هیأت و مسجد باید جهانی باشد

این روحانی فعال در عرصه فرهنگی با بیان اینکه علاوه بر موارد گفته شده موارد دیگری از کارهای فرهنگی و اجتماعی انجام شده در مجموعه مسجد و هیأت و کانون فرهنگی مذکور وجود دارد، افزود: با کارهای انجام شده توسط این مجموعه و سایر مجموعه‌ها مثل هیأت‌ها و حمایت‌های امام جمعه این شهر شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی در این منطقه طی سال‌های گذشته بوده‌ایم. 

وی در توصیه به مجموعه‌های مشابه مثل مساجد و هیأت‌های دیگر که ممکن است خروجی کاملا مطلوبی نداشته باشند، گفت: نگاه ما باید تمدنی و جهانی باشد. ما یک گفتمان داریم که نه تنها امثال شهید محسن حججی را می‌سازد بلکه می‌تواند به دنیا هویت بدهد.

منبع:http://kayhan.ir/fa/news/114911/

 

ارسال نظر